Powergirlz portfolio

diensten & producten

Merkidentiteit, visuele identiteit, tone-of-voice, fotografie, film, website, merchandise en kleding (powerwear)

Thema

Maatschappelijk ondernemen sport & beweging
Maatschappelijk & Sociaal

Case

Lees hier meer over de hele case

OMSCHRIJVING

Het Almeerse initiatief ‘Powergirlz’ van Talent in Opleiding staat voor gelijke kansen voor alle meiden die graag willen bewegen. Ze creëren, samen met sportprofessionals, veilige en inspirerende omgevingen – zogeheten ‘Powergirl Zones’ – waar meiden vrij kunnen sporten en bewegen. In opdracht van Talent in Opleiding ontwikkelde we de identiteit die gedragen wordt door campagnes. Het hele traject bestaat o.a. uit de positionering, ringen van afhankelijkheid, customer journeys, visuele identiteit en campagnes die de playgrounds in Almere op een podium zetten. Ondersteund met diverse communicatiemiddelen. 

Een brutaal merk
Het merk is ingevuld als één grote campagne. Visueel werd er binnen de huisstijl gezocht naar een sterke uitstraling die meiden op de voorgrond zet. Brutaal, doortastend, maar zeker ook grappig. Momenten verbeelden die openhartig en vol leven zijn, met oneliners die niet saai zijn. Een tone of voice die duidelijke taal uitsprak. Ondersteund door de slogan ‘Powergirlz? Dat maken we zelf wel uit!’ voelt de ontvanger de brutaliteit. Kleurrijke communicatie met impact. In de campagnes brengen de diversiteit aan kleuren de dynamiek. Ze omgeven de meiden die het podium nemen. Samen met de speelse typografie vliegt de identiteit je tegemoet. 

Powerwear & Merchandise
Voor de teams op de playgrounds en de meiden die komen sporten werd ‘Powerwear’ ontworpen. Jacks, shirts, polsbandjes, stickers en powercards.

Strategisch ontwerpbureau Pan Branding voor het ontwikkeling van merkidentiteit en visuele identiteiten.

Strategisch merkbouwer die vanuit haar studio in de mooie Betuwe ontwerpt met oog op positieve verandering.

Duurzaam ondernemen, Maatschappelijk & Sociaal, Mens & Gezondheid en de Energietransitie zijn de vier hoofdthema’s waar de focus op ligt bij projecten.