Log!ville Digital Experience Center

diensten & producten

Grafisch ontwerp voor de scenografie van de omgeving: stijl ontwikkeling applicaties, exhibits, iconen-stijl, proefdrukken en testopstellingen.

Thema

Innovaties Transport en Logistiek
Energietransitie

Case

Lees hier meer over de hele case

OMSCHRIJVING

Log!ville is het Logistiek Experience Center in Vlaanderen. Met behulp van verschillende digitale media zoals AR, VR en projection-mapping onderzoekt de logistieke professional in dit belevingscentrum de problematiek en innovatieve oplossingen in de wereld van transport en logistiek. Van Smart city logistics, autonome magazijnrobots tot een product as a service. 

De ontwikkeling van het Center was een Multidisciplinaire inspanning. Pan was verantwoordelijk voor het ruimtelijk en grafisch ontwerp voor de scenografie van de omgeving. Bij de concept ontwikkeling werd bij Pan gezocht naar een innovatieve uitstraling die open aan voelt, maar tegelijkertijd complexiteit van de innovaties overzichtelijk moet houden. Basis concept keuzes werden daarom veel wit met basic rounded models, high light blue en een systeem grid die aangevuld werd met een technische typografie.

Innovaties als isometrische iconen
Voor alle innovatie exhibits (Vrachtwagens op waterstof, inventarisbeheer met drones, autonome mobiele magazijnrobots, smart city logistics, digitaal product paspoort e.a.) werden een 10-tal isometrische iconen ontworpen die als bewegwijzeringssysteem dienen voor de bezoeker. Het grafisch ontwerp met blauw en wit als basis is daarbij in alle zichtbare uitwerkingen gebruikt; bij prints op panelen, de stijl van films en interface-ontwerpen van tablets en interactieve spellen. Tot aan de blauwe accenten in de verlichting en het wit van de exhibits aan toe, alles in één herkenbare frisse stijl.

EEN MULTIDISCIPLINAIRE INSPANNING
OPDRACHTGEVER: VIL, HET VLAAMS INSTITUUT VOOR DE LOGISTIEK
VORMGEVING EN CONTENTONTWIKKELING: PAN BRANDING
ART DIRECTION: PAN BRANDING
INTERACTIEVE MEDIA: KISS THE FROG
AUDIOVISUELE PRODUCTIES: METROPOLISFILM
PROJECTMANAGENT, ENGINEERING EN REALISATIE: HEIJMERINK WAGEMAKERS
Strategisch ontwerpbureau Pan Branding voor het ontwikkeling van merkidentiteit en visuele identiteiten.

Strategisch merkbouwer die vanuit haar studio in de mooie Betuwe ontwerpt met oog op positieve verandering.

Duurzaam ondernemen, Maatschappelijk & Sociaal, Mens & Gezondheid en de Energietransitie zijn de vier hoofdthema’s waar de focus op ligt bij projecten.