Pan Branding
Parkstraat 16
4021 CB MAURIK

Chantal van Haeften
Merkbouwer - 06 31 74 56 74
chantal@panbranding.nl

Social Design bij Pan Branding? Het merk H2Storage ging je voor | Pan Branding
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
2839
post-template-default,single,single-post,postid-2839,single-format-gallery,bridge-core-1.0.6,qode-news-2.0.2,ajax_updown,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Social Design bij Pan Branding? Het merk H2Storage ging je voor

De wereld een beetje schoner, eerlijker en duurzamer maken; daar is geen weldenkend mens op tegen. Maar hoe zet je als maatschappelijk gedreven startup, jouw idee, product of dienst succesvol in de markt? En waar je moet beginnen als je denkt je positionering te moeten herijken of als je aan een re-branding toe bent? Bij Pan Branding doen we dat zo:

Bij Pan werken we graag mee aan maatschappelijke vraagstukken. We hebben daar zelfs het ‘Pan Lab’ voor opgezet, maar daarover binnenkort meer. Alle aandacht gaat in het lab uit naar merkstrategie, ontwerp en co-creatie van een merk met als doel de wereld een stukje beter achter te laten dan dat we ze hebben gevonden. Oftewel Social Design*, het ontwerpproces om sociale verandering tot stand te brengen.

 

Onder Social Design thema’s verstaan wij duurzaamheid (zoals de energietransitie) of projecten die zich richten op mens & gezondheid.

H2Storage: hoe een licht merk zware zaken op gang brengt

Binnen het uitdagende werkveld van de energietransitie is H2Storage een nieuw merk dat wij onlangs hebben ontwikkeld. H2Storage, de naam zegt het al, ontwikkeld innovaties voor het opslaan van waterstof. Slimme oplossingen specifiek gericht op lichtgewicht waterstof tanks voor ‘zwaar verkeer’ zoals vrachtwagens, stadsbussen etc. Hiermee dragen de initiatiefnemers bij aan de transitie naar een groene(re) transportsector en maakt H2Storage de bredere toepassing en acceptatie van waterstof als brandstof mogelijk. Want de transitie naar een groene transportsector gaat het niet (alleen) over het opwekken van groene energie, maar vooral over de opslag hiervan.

Vandaar ook de payoff: ‘Lightweight energy solutions for heavy transport’, die wij als onderdeel van de positionering voor H2Storage hebben ontwikkeld. Daarnaast schreven wij een brand story en creëerden we een visuele identiteit, uitgewerkt in een klein pakket communicatiemiddelen, inclusief micro-website, zodat men snel van start kon zonder een al te grote investering.

Social Design om duurzame oplossingen zichtbaar te maken

H2Storage is een Nederlandse startup opgezet door ‘zwaargewichten’ uit de sectoren transport, luchtvaart en energie. Zij hebben hun afzonderlijke kennis gebundeld om de energietransitie in de transportsector te versnellen en zodoende de CO2-footprint te verkleinen. De ontwikkeling van hoogwaardige waterstoftanks van composiet een pittige klus die veel aandacht, kennis en investering vergt, het zou toch zonde zijn als dat in de anonimiteit gebeurd? Terwijl een dergelijk initiatief het juist verdient om met een sterke identiteit zichtbaar te zijn en hun kennis te delen over maatschappelijke vraagstukken zoals ‘hoe slaan we veilig waterstof op’. 

Wij werken graag mee aan het wereldkundig maken van dit soort mooie ontwikkelingen. Door een merk als H2Storage de identiteit en zichtbaarheid te geven die het verdient, spelen wij bij Pan Branding onze bescheiden rol in het vormgeven van de duurzame samenleving. Dat is in ons aller belang, en dus ook die van ons. 

 


Wij vinden dat het niet alleen gaat om hoe je merk eruit ziet; het is wat je ermee doet dat ertoe doet.

Het Pan Lab – Social Design Studio

Dat we duurzame StartUps zoals H2Storage een warm hart toe dragen is wel duidelijk. Maar dat doen we ook voor bestaande duurzame merken, zoals bijvoorbeeld BAM. Met hen ontwikkelde we een digitale omgeving over de energietransitie. En ook voor initiatieven met een sociaal-maatschappelijke insteek zoals het programma Powergirlz, waar de focus ligt op het creëren van gelijke kansen voor jonge meiden via sport, het merk BUDLR, wat zich bezighoud met budgetverbetering voor mensen met financiële problemen en Redsaam, een start-up die therapiehonden inzet bij behandeling van PTSS patiënten.

 

Een diversiteit aan onderwerpen komt bij ons aan bod in het Pan Lab, maar dan wel altijd met oplossingen waar een maatschappelijk verantwoorde bijdrage centraal staat.

Samen aan de slag in ons Pan Lab

Uiteindelijk zijn klanten zelf de drijvende kracht achter het succes van hun merk. Wij  ondersteunen het te ontwikkelen product en of merk. Zij zijn degenen die de innovatieve oplossingen uitvoeren en bewijzen in de praktijk de waarde van een merk.

 

We kunnen samen op verschillende manieren te werk gaan bij de ontwikkeling. Meestal doen wij de voorzet, werken we concepten uit, maar vaak gaan de mensen achter een duurzaam merk bij ons in het Pan Lab zélf met onze tools aan de slag. In heldere stappen ontwikkelen ze zo bijvoorbeeld een klantreis (customer journey) en onderzoeken doelgroepen, om te bepalen met wie- en tegen wie het merk praat. Om de juiste tone-off-voice te bepalen, geven we huiswerk mee en om de brand story te beschrijven. Op deze manier werken we in het Pan Lab samen met onze klanten in een iteratief Social Design-proces aan hun merk-vraagstuk, daarmee past het in een vriendelijk budget. Al blijft de inspanning wel sterk afhankelijk van bestaande kennis van de markt, de fase waarin het merk zich bevind (start-up, scale-up, gevestigd merk), de doorlooptijd etcetera. Want geen merkontwikkeling is hetzelfde, gelukkig maar! 

 

Het hele proces wordt doorlopen aan de hand van Design Thinking Principes.

 


We waren al blij met de nominatie, maar daar bleef het dus niet bij.
Trotse spelddragers zijn we nu bij Pan.

Deze post delen?