Pan Branding
Parkstraat 16
4021 CB MAURIK

Chantal van Haeften
Merkbouwer - 06 31 74 56 74
chantal@panbranding.nl

Meebouwen aan de Energietransitie met BAM | Pan Branding
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
1742
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1742,bridge-core-1.0.6,qode-news-2.0.2,ajax_updown,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

 

Meebouwen aan de Energietransitie met BAM

Thematisering + UX Design + UI Design + FrontEnd Development

 

Van ‘regelgeving naar kansen’ met BAM Bouw en Techniek.

De Energietransitie: een ingewikkeld verhaal wat veel kanten kent, en het perspectief is voor iedereen anders. Maar er is één gezamenlijk doel, een duurzame toekomst voor ons allemaal.

De opdracht van BAM aan Pan Branding was simpel: ontwikkel een digitale omgeving waar we alles over de energietransitie kunnen vertellen aan onze doelgroepen… Dat klinkt eenvoudig he? Maar dat is het niet. Want er is enorm veel te vertellen en alle belanghebbenden hebben zo hun eigen perspectief.

 

HET PROCES:

Thematisering d.m.v. contentsessie

En daar zijn we begonnen, bij die belanghebbenden, de doelgroep. ‘Wie zijn ze’ en wat is hun reden om alles te weten over de gevolgen van de energietransitie binnen hun werkveld? In een thematisering-sessie met vier kenners van BAM uit verschillende hoeken, als Bouw en Techniek, Energy Systems, Wonen en Facility Management, kwamen we tot een beschrijving van de doelgroep en de essentie van het verhaal achter de energietransitie.

 

De grote hoeveelheid kennis van de professionals van BAM hebben we in een structuur gegoten in de vorm van een ‘infographic’ rond drie werkvelden. Daar hebben we een landschap gecreëerd waar iedere doelgroep zijn of haar werkveld herkent: Woningen, Utiliteitsbouw of Gebieden. Ieder werkveld kent drie informatie-lagen die interessant zijn om te onderzoeken: wet en regelgeving, maatregelen en resultaat. Want het gaat niet alleen om de regeltjes en gevolgen van de energietransitie, er zijn ook kansen!

 

Keuze voor een online omgeving, toegankelijk voor iedereen

Samen met BAM hebben we gekozen voor een informatieve web-omgeving waar ‘het delen van de kennis’ over de energietransitie centraal staat. Een ‘infographic’ noemen we dat. Via het delen van waardevolle inzichten over de energietransitie verdiepen de doelgroepen zich in het onderwerp. Om daarna met meer kennis van de materie een advies van BAM in te winnen. Als ze die inzichten namelijk waardevol vinden zullen ze eerder van je diensten gebruik maken, daar waren we het snel over eens.

 

Van UX Design naar UI Design

Na het ophalen van de inhoud (contentsessies noemen we dat) zijn we aan de slag gegaan met een UX Design (User Experience). Oftewel, hoe maken we deze informatie zo optimaal mogelijk zichtbaar voor de lezer? Via een flow van wireframes wordt de informatieoverdracht duidelijk in een functioneel model.

 

De UI (User Interface) fase was daarna een inkoppertje. De infographic in de vormgeving van de BAM Identiteit was snel ontwikkeld en beschikbaar als een online demo door middel van een prototype voor de werkgroep om te testen. Het UI Design (User Interface) ontwerp is na een paar aanscherpingen en detaillering van de inhoud gebouwd en inmiddels beschikbaar op www.bamenergietransitie.nl. (de 1.0 versie is niet ontwikkeld voor mobiel, wel desktop en tablet)

 

Op naar de 2.0 versie

Op het moment zijn we bezig met de uitbreiding en aanvulling van de huidige versie. Door het ophalen van wensen bij de mensen die de infographic in hun werkveld gebruiken bij BAM gaan we steeds meer content en functies toevoegen aan de web-omgeving.

 

Wat ontwikkelden we nog meer voor BAM Bouw en Techniek? UP! en BAM Bouw en Techniek huisstijl

 

Deze post delen?
Categorie
Development, Thematisering, UI Design, UX Design
Tags
brandstory