Pan Branding
Parkstraat 16
4021 CB MAURIK

Chantal van Haeften
Merkbouwer - 06 31 74 56 74
chantal@panbranding.nl

Meebouwen aan de Energietransitie met BAM. Van ‘regelgeving naar kansen' | Pan Branding
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
1929
post-template-default,single,single-post,postid-1929,single-format-gallery,bridge-core-1.0.6,qode-news-2.0.2,ajax_updown,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Meebouwen aan de Energietransitie met BAM. Van ‘regelgeving naar kansen’

De Energietransitie: een ingewikkeld verhaal wat veel kanten kent, en het perspectief is voor iedereen anders. Maar er is één gezamenlijk doel, een duurzame toekomst voor ons allemaal.

De opdracht van BAM aan Pan Branding was simpel: ontwikkel een digitale omgeving waar we alles over de energietransitie kunnen vertellen aan onze doelgroepen… Dat klinkt eenvoudig he? Maar dat is het niet. Want er is enorm veel te vertellenen en alle belanghebbenden hebben zo hun eigen perspectief.

HET PROCES:

Thematisering d.m.v. contentsessie

En daar zijn we begonnen, bij die belanghebbenden, de doelgroep. ‘wie zijn ze’ en wat is hun reden om alles te weten over de gevolgen van de energietransitie binnen hun werkveld. In een thematisering-sessie met vier kenners van BAM uit verschillende hoeken, als Bouw en Techniek, Energy Systems, Wonen en Facility Management kwamen we tot de een beschrijving van de doelgroep en de essentie van het verhaal achter de energietransitie.

De grote hoeveelheid kennis van de professionals van BAM hebben we in een structuur gegoten in de vorm van een ‘infographic’ rond drie werkvelden. Daar hebben we een landschap gecreëerd waar iedere doelgroep zijn of haar werkveld herkend. Woningen, Utiliteitsbouw of Gebieden. Ieder werkveld kent drie informatie-lagen die interessant zijn om te onderzoeken, wet en regelgeving, maatregelen en resultaat. Want het gaat niet alleen om de regeltjes en gevolgen van de energietransitie, er zijn ook kansen!

Keuze voor een online omgeving, toegankelijk voor iedereen

Samen met BAM hebben we gekozen voor een informatieve web-omgeving waar ‘het delen van de kennis’ over de energietransitie centraal staat. Een ‘infographic’ noemen we dat. Via het delen van waardevolle inzichten over de energietransitie verdiepen de doelgroepen zich in het onderwerp. Om daarna met meer kennis van de materie een advies van BAM in te winnen. Als ze die inzichten namelijk waardevol vinden zullen ze eerder van je diensten gebruik maken, daar waren we het snel over eens.

Prototype UX Design - Energietransitie 1.0 BAM

Schermopname UI Design - Energietransitie 1.0 BAM

Van UX Design naar UI Design

Na het ophalen van de inhoud (contentsessies noemen we dat) zijn we aan de slag gegaan met een UX Design (User Experience), oftewel, hoe ervaart de lezer deze informatie zo optimaal mogelijk zichtbaar. Via een flow van wireframes wordt de informatieoverdracht duidelijk in een functioneel model.

De UI (User Interface) fase was daarna een inkoppertje. De infographic in de vormgeving van de BAM Identiteit uiteraard was snel ontwikkeld en beschikbaar als een demo online door middel van een prototype voor de werkgroep om te testen. Het UI Design (User Interface) ontwerp is na een paar aanscherpingen en detaillering van de inhoud gebouw en inmiddels beschikbaar op www.bamenergietransitie.nl. (de 1.0 versie is niet ontwikkeld voor mobiel, wel desktop en tablet)

Op naar de 2.0 versie

Na de positionering en een naamgeving-sessie met het team van NONed ontwikkelde Pan een longlist van al snel 40 namen. Soms nuchter, grappig, menselijk, maar vooral praktisch. Het was een unanieme keuze van het team (van ca 8 NONetters): Grond’g, dat moest hem zijn! De vergadering daarna was ook gelijk ‘Grond’g overleg’. En iedereen die het proces achteraf zag, zij ‘daar is Grond’g over nagedacht’. Bevestiging van de keuze dus!

Op het moment zijn we bezig met de uitbreiding en aanvulling van de huidige versie. Door het ophalen van wensen bij de mensen die de infographic in hun werkveld gebruiken bij BAM gaan we steeds meer content en functies toepassen aan de web-omgeving.

Wat ontwikkelde we nog meer voor BAM Bouw en Techniek? UP! merk ontwikkeling en BAM Bouw en Techniek huisstijl


Met praatjes maken we plaatjes. 
Meer weten of de ontwikkeling van dit merk? of hulp nodig bij jouw (te ontwikkelen) merk? Bel, mail, app ons gerust!

Om je te helpen moeten we het karakter van je merk goed leren kennen. We vragen daarom graag ‘waarom?’ en voor wie? Niet om eigenwijs te zijn (zijn we overigens wel), maar om het juiste gezicht bij het karakter te voegen en je doelgroep te bereiken. Dat vragen we je niet alleen, maar we ontdekken het graag samen. In onze ‘mental gym’ gaan we samen aan de hersengymnastiek.

Op onze ‘wat & hoe’ pagina lees je meer over ons.

Deze post delen?