Pan Branding
Parkstraat 16
4021 CB MAURIK

Chantal van Haeften
Merkbouwer - 06 31 74 56 74
chantal@panbranding.nl

Behind-the-scenes: Roadshow Campagne Merklancering Grond’g | Pan Branding
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
‘Pan of geen Pan, dat is de vraag’ We zijn een strategisch ontwerpbureau en geloven in de kracht van een complete merkbeleving. We zijn geen plaatjes makers, maar ontwikkelen vanuit de inhoud. Genen van een merk ontdekken en het werkveld van een merk leren kennen, daar krijgen wij energie van!
1817
post-template-default,single,single-post,postid-1817,single-format-gallery,bridge-core-1.0.6,qode-news-2.0.2,ajax_updown,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Behind-the-scenes: Roadshow Campagne Merklancering Grond’g

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een campagne voor Grond’g om in een later stadium het nieuwe merk te lanceren tijdens een Roadshow waar alle netwerkbeheerders zullen aansluiten. Voor de campagne ontwikkelden we een fotografie concept die de nadruk legt op de consument. Om de serie op de ‘digitale gevoelige plaat’ te zetten waren we te gast bij Izarin en van der Linde. Maar da’s logisch zeggen wij dan ;).

De fotografie ondersteunt de campagne die dagelijkse zaken verbeeld, zoals: koken, gamen, douchen, tv kijken, etcetera. Vanzelfsprekende handelingen die niet mogelijk zouden zijn zonder de regie die Grond’g (achter de schermen) voert op de aanleg van diensten als: water, warmte, elektra en data.

De leveranciers van deze diensten hebben één gemeenschappelijk doel: de consument zo goed mogelijk bedienen. Daarom staan zij, de eindgebruikers en het dagelijks gebruik, centraal in deze campagne.

Fotograferen is soms een hele uitdaging

Fotograferen met verschillende modellen en een serie objecten achter een scherm, is een spannend proces. Soms ook een hele uitdaging, zo’n oude TV is best zwaar bijvoorbeeld, en een collectors item, dus voorzichtig!

Uiteindelijk was het nog moeilijk kiezen uit een groot aantal geschikte beelden. Maar er staat een mooie serie, al zeggen we het zelf…

Bekijk de hele serie hier >

En nog zoveel meer… 

Grond’g is een nieuw merk wat voorheen NONed heette. Wij mochten naast deze nieuwe naam ook de positionering, brand story, visuele identiteit en de introductiecampagne ontwikkelen. Op het moment zijn we samen met het team van Grond’g aan de slag met Customer Journey’s om nog beter de relatie tussen netwerkbeheerders, Grond’g en de consument in kaart te brengen.

Lees er meer over op onze projectpagina >>

Grond’g - behind the scenes photoshoot

DE ONTWIKKELING VAN HET NIEUWE MERK:

Whats in a name? (Van NONed naar Grond’g)

Nou, een hoop. Want je naam zet de toon bij een eerste kennismaking. Maar wat doe je als merk als je naam niet bij je past? Als het net niet lekker klinkt, of helemaal niet? Nou, met Pan branding een nieuwe naam ontwikkelen natuurlijk! En dat op basis van een scherpe positionering.

NONed is hier een mooi voorbeeld van.

Je kent het vast wel; is de straat voor je huis net weer dicht bij aanleg van een kabel, gaat de week daarna de straat weer open voor het riool!

Wat een gedoe, hadden ze dat nou niet even af kunnen stemmen? 

Om deze situaties te voorkomen zijn de nuts en netwerkbedrijven in verschillende regio’s verenigd in coördinatiecentra die grondwerkzaamheden structureren. En in het Noord Oosten van Nederland is dat ‘NONed’.

Positionering en naamgevingssessie

Na de positionering en een naamgeving-sessie met het team van NONed ontwikkelde Pan een longlist van al snel 40 namen. Soms nuchter, grappig, menselijk, maar vooral praktisch. Het was een unanieme keuze van het team (van ca 8 NONetters): Grond’g, dat moest hem zijn! De vergadering daarna was ook gelijk ‘Grond’g overleg’. En iedereen die het proces achteraf zag, zei ‘daar is Grond’g over nagedacht’. Bevestiging van de keuze dus!

En de naam zegt veel, het staat voor een doordachte en grondige regie op wat zich (over het algemeen) onder de grond afspeelt in Groningen, Overijssel en Drente. Dat de provincies in de naam zitten was mooi mee genomen, eerder toeval, want we zijn niet van de (vaak onbegrijpelijke) afko’s.

Het logo (woordmerk + beeldmerk) wat we daarna vorm gaven, sluit mooi aan op de naam. De ‘O’ in het logo is gehalveerd (een zon die op komt achter de horizon) en het merkje is een combinatie tussen een ‘aan/uit’ schakelaar en een ‘smiley’. De pay-off ‘Sluit je aan’ heeft duidelijk twee doelen. Zo veel mogelijk Partners aan laten haken bij de organisatie en de consument duidelijk maken dat het om hen draait.

Illustratiestijl als kleine verhaaltjes

De rijke illustratiestijl is gericht op de vier belangrijkste diensten (water, elektra, warmte en data). Een serie van pictogrammen die dienst, omgeving en gebruik aan elkaar koppelt. Een verbeelding van de regie op complexe processen, boven en onder de grond van Grond’g.

De fotografie zet juist de consument (de eindgebruiker) centraal, zonder ze herkenbaar in beeld te hebben. Ook daar gebeurt het ‘onder de grond’. Want de klant wil geen last hebben van al die werkzaamheden. Het moet gewoon werken als je wilt douchen, koken of lezen. En je straat moet niet keer op keer open liggen! Daar zorgt Grond’g voor.

Het totaal zorgt voor een focus op de eindgebruiker, een heldere boodschap, frisse illustraties en een sterk merk als afsluiter.


Met praatjes maken we plaatjes. 
Meer weten of de ontwikkeling van dit merk? of hulp nodig bij jouw (te ontwikkelen) merk? Bel, mail, app ons gerust!

Om je te helpen moeten we het karakter van je merk goed leren kennen. We vragen daarom graag ‘waarom?’ en voor wie? Niet om eigenwijs te zijn (zijn we overigens wel), maar om het juiste gezicht bij het karakter te voegen en je doelgroep te bereiken. Dat vragen we je niet alleen, maar we ontdekken het graag samen. In onze ‘mental gym’ gaan we samen aan de hersengymnastiek.

Op onze ‘wat & hoe’ pagina lees je meer over ons.

Deze post delen?